Over mij

Wie?

Fedde Monsma

Fedde Monsma

Fedde Monsma is politicoloog en arbeidsmarktdeskundige. De polder heeft weinig geheimen meer voor hem; hij heeft een lange staat van dienst als (o.a.) cao-onderhandelaar bij grote bedrijven en branches, als bestuurder van pensioenfondsen en O&O-fondsen, alsmede (dagelijks) bestuurslid van bedrijfschappen en stichtingen. Daarnaast is hij leidinggevende geweest aan cao-onderhandelaars en is hij coΓΆrdinator geweest van zo’n 55 cao’s in detail- en groothandel. Als MT-lid heeft hij koers en richting gegeven aan de ontwikkeling van de organisatie.

Hij was werkzaam bij Sportwerkgevers als Adviseur Nieuw Beleid en als zelfstandig adviseur Arbeidsvoorwaarden en -Verhoudingen. Tegenwoordig werkt Fedde bij BOVAG als Manager Arbeidsvoorwaarden en -Verhoudingen en is woordvoerder voor de cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven. Tenslotte is hij auteur van het boek Poldermodel 3.0 – De Toekomst van Arbeidsverhoudingen.

Fedde is een vernieuwer in arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen. Met regelmaat heeft hij zijn visie mogen delen op bijeenkomsten van de Stichting van de Arbeid, de SER, Ministerie SZW, de Tweede Kamer, Arbeidsmarkt van de Toekomst en dergelijke. Sinds 2016 is hij (mede-) oprichter van de WerkVereniging, een belangenorganisatie voor flexibel werkenden.

Β 

Β 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.