Over mij

Wie?

Fedde Monsma Ik ben politicoloog en arbeidsmarktdeskundige. De polder heeft weinig geheimen meer voor me; ik heb een lange staat van dienst als (o.a.) cao-onderhandelaar voor werkgevers- en werknemersorganisaties bij grote bedrijven en branches, als bestuurder van pensioenfondsen en O&O-fondsen, alsmede (dagelijks) bestuurslid van kenniscentra, bedrijfschappen en stichtingen. Daarnaast ben ik leidinggevende geweest aan cao-onderhandelaars en coΓΆrdinator geweest van zo’n 55 cao’s in detail- en groothandel. Als MT-lid heb ik koers en richting gegeven aan de ontwikkeling van de organisatie.

Poldermodel 3.0 - De toekomst van arbeidsverhoudingenAls Adviseur Nieuw Beleid was ik werkzaam bij Sportwerkgevers. Vervolgens heb ik bij BOVAG als Teamleider en Manager Arbeidsvoorwaarden en -Verhoudingen gewerkt en was ik woordvoerder voor de cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven. Tegenwoordig ben ik MT-lid en Manager cao, arbeidsverhoudingen en projecten bij Schoonmakend Nederland.

Tevens ben ik zelfstandig adviseur Arbeidsvoorwaarden en -Verhoudingen voor verschillende bedrijven en organisaties; zo ben ik o.a. eerste onderhandelaarΒ  voor de cao IKEA.

Tenslotte ben ik auteur van het boek Poldermodel 3.0 – De Toekomst van Arbeidsverhoudingen.

Minister Koolmees en Stas van Ark van SZW

Ik ben een vernieuwer in arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen. Met regelmaat heb ik mijn visie mogen delen op bijeenkomsten van de Stichting van de Arbeid, de SER, Ministerie SZW, de Tweede Kamer, Arbeidsmarkt van de Toekomst en dergelijke. Voor het Ministerie van SZW mocht ik een essay schrijven over de “nieuwe polder” waarna ik uitgenodigd ben in de Ministersstaf van SZW om daar mijn visie op de arbeidsmarkt te delen. Sinds 2016 ben ik (mede-) oprichter van de WerkVereniging, een belangenorganisatie voor flexibel werkenden.

Β 

Β 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.