Geen woorden, maar daden

Visies op de polder

“Geen woorden, maar daden”, zo heet het essay over de toekomst van “de polder” dat ik mocht schrijven voor het Ministerie van SZW naar aanleiding van mijn boek. De centrale vraag was hoe ambtenaren in de toekomst gezamenlijke belangen bij elkaar kunnen brengen en draagvlak kunnen verkrijgen voor sociaal beleid. Mij is gevraagd met name het thema over het klassieke (overleg-) model op te pakken: als het klassieke model niet meer levensvatbaar is: hoe vernieuwen belangengroepen klassieke ideeΓ«n van legitimiteit en representativiteit?

Β 

Β 

Β 

Index SZW Essay Boek

De essays zijn gebundeld in een mooi boek met bijdragen van onder andere Alexander Rinnooy Kan, Bas Heijne, Marc van der Meer, Anton Hemelrijck en Johan de Deken. Deze zomer uitgebracht en boek is toegestuurd aan de “Polder”. Nu maar hopen dat het inspireert! #geenwoordenmaardaden

Het essay is uiteraard terug te lezen (PDF-alert!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.